قُل لا أَسئَلُکُم عَلَیهِ أَجراً إِلاَّ المَوَدَّهَ فِی القُربى
سوره شوری آیه ۲۳
از آنجاییکه ماموریت مرکز تربیتی و پرورش استعداد سلاله بر دو پایه تربیت و پرورش استعداد بنا نهاده شده لذا دو سند محتوایی مرکز شامل طرح شجره طوبی (سند تربیتی) و طرح طراوت (سند استعدادی) تدوین گردیده که در قسمت ذیل به شرح مختصری از آنها پرداخته می شود:
طرح شجره طوبی
در شجره طوبی ما به معرفی خطوط اصلی فرآیندهای تربیتی مرکز سلاله پرداخته ایم. مبانی اصلی این سند بر تفکرات استاد علی صفایی قرار داده شده است که با بهرهگیری از منابعی همچون سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، نظام تربیتی المصطفی(صلی الله علیه و آله وسلم)، مطالعه اهم اسناد تربیتی کشور، طرحهای تربیتی برخی از مراکز مهم فرهنگی تربیتی کشور، طرح خیمههای معرفت انجمن اسلامی دانش آموزان، سازمان پیشاهنگی کشور، سازمان کشافه المهدی حزب الله لبنان و طرح حلقههای صالحین بسیج تدوین گردیده است.
طرح طراوت
طرح طراوت (طرح رشد استعدادی و توانمندسازی) سند محوری مرکز سلاله در فرآیند استعداد پروری میباشد که در آن به تشریح نگاه ما به گامهای استعدادپروری پرداخته ایم و نحوه ورود متربیان مرکز و مسیر پیش روی آنها در جهت پرورش استعدادهایشان در بازه ۹ ساله عضویت مرکز توضیح داده شده است.
این طرح بر اساس مطالعه و بررسی برخی از مراکز و سازمان ها نظیر طرح گلدکیدز، مدارس تیزهوشان (سمپاد)، طرح شهاب آموزش و پرورش، کانون دانش پژوهان نخبه و … به رشته تحریر درآمده است.
با توجه به اینکه فعالیت های مرکز تربیتی و پرورش استعداد سلاله در دو حیطه تربیتی و استعدادی می باشد لذا لازم است تا مبانی و اندیشه های اندیشه ورزان شاخص علوم تربیت اسلامی مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد. بر همین اساس نظرات سه تن از اساتید این حوزه آقایان استاد علی صفائی، دکتر خسرو باقری و حجت الاسلام و المسلمین پناهیان مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت که در این قسمت نظرات هر یک از این عزیزان در حوزه تربیت پرداخته می شود.
![]() |
![]() |
![]() |
هدف از طراحی سیستم نرم افزاری سرات (سامانه رصد استعدادی و تربیتی) فراهم کردن شرایطی جهت رصد مداوم و لحظه به لحظه کلیه فرآیندهای تربیتی و استعدادی متربیان در قالب چارتها، جداول و نمودارهای آماری می باشدکه خروجی آن بصورت آنلاین مورد استفاده خانواده ها، مربیان و مدیران سطوح مختلف مرکز قرار خواهد گرفت.
برخی امکانات سامانه