مقدمه انسانها برای رسیدن به هدفی متعالی خلق شدهاند و هوشیار کسی است که به سنن الهی پایبند بوده و به کمک واسطه های فیض ربّانی و از طریق اتصال به دستگاه ولایت، از بندهای پیچیده شده بر قلب و ذهن و زبان، خود را برهاند و وارد مجلس اُنس با خدا شده و از […]
مقدمه
انسانها برای رسیدن به هدفی متعالی خلق شدهاند و هوشیار کسی است که به سنن الهی پایبند بوده و به کمک واسطه های فیض ربّانی و از طریق اتصال به دستگاه ولایت، از بندهای پیچیده شده بر قلب و ذهن و زبان، خود را برهاند و وارد مجلس اُنس با خدا شده و از پایگاه بصیرت توحیدی، زندگی و تاریخ را تحلیل نماید و عمل خود را بر اساس آن شکل دهد.
از طرفی تکریم سادات از جمله شیوههای اتصال به دستگاه ولایت است که در آیات و روایات اهل بیت به آن سفارشات متعددی شده است. خداوند متعال به احترام پیامبراکرم و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیهما مقام ویژه ای را برای سادات قرار داده است. البته آن عزیزان میدانند که شرافت نَسَبی بهتنهایی نمیتواند عامل برتری محسوب گردد؛ پس به چنین افتخاری اکتفا نکرده و برای رشد معنوی، فکری و علمی خویش گامهای ارزنده ای برداشتهاند.
بدون شک هرکسی که به پیامبر و عترت نبی اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم)ارادت میورزد، باید به اولاد گرامی آنان به ویژه چهرههای برجسته و مهذب که کارنامهای درخشان دارند، علاقهی خود را بروز دهد. بنابراین سادات معظم از آن جهت که به پیامبراکرم و اهل بیت علیهمالسلام منسوباند در جایگاهی قرار دارند که برای مردم الگو هستند و گناه آنان باعث ضعف و سستی در ایمان مردم عامه و خوبی آنان موجب رغبت عامهی مردم به مذهب حق میشود. سادات به این نکته عنایت ویژه دارند و میدانند که اسلام میخواهد نسب آنان حفظ گردد و درنتیجه با این تصور مثبت و افتخارملکوتی، در راه ترویج فضایل اخلاقی تلاش بیشتری میکنند و تاریخ هم نشان داده است که این سلسله از صدر اسلام تا عصر حاضر، بیش از دیگران به حمایت از فرهنگ اسلامی و صیانت از تشیع برخاسته اند.
از طرفی نخبگان، رهبران جامعه محسوب شده و در هر کشور به عنوان نیروی محرکهای برای پیشرفت در زمینههای مختلف هستند. هر کشوری که خواهان پیشرفت در حوزههای مختلف باشد، باید به صورت اختصاصی در زمینه یافتن، پرورش و حفظ نخبگان خود بکوشد. این هدف در قالب برنامهریزیها و سیاستگذاریهای مطلوب در جهت فراهم نمودن زمینهای مناسب برای رشد و نمو و باروری این قشر از جامعه محقق خواهد شد.
با توجه به نکات ذکر شده در بالا در صورتی که نخبگانی از سلاله پیامبر اکرم بتوانند در جامعه فعالیت نموده و به آحاد جامعه خدمات اجتماعی و تخصصی ارائۀ کنند، خودبهخود گرایش افراد را به سمت پیامبر اکرم و دین اسلام متوجه نموده و بستر گرایش افراد به دین مبین اسلام را مهیا مینمایند.
با این توضیحات، سند طرح مرکز تربیتی و پرورش استعداد سلاله با چشمانداز و اهداف زیر جهت تکریم هرچه بیشتر سادات گرامی و تبیین رسالت سادات نسبت به جامعه وجامعه نسبت به سادات مورد توجه قرار گرفته است.امیداست انشاءالله این سند زمینهای برای ابراز ارادت و محبت به خاندان عترت: باشد و مورد رضای الهی قرار گیرد.