هر نسل، فرصت جدیدی است برای ساختن آیندهای روشن، اما این آینده بهراحتی ساخته نمیشود. درختهای تنومند، روزی نهالی نوپا بودهاند که با نگهداری و زحمت فراوان تبدیل شدهاند به درختی پربار. انسانها نیز برای رشد و شکوفایی به بستری نیاز دارند که استعدادهایشان را پرورش دهد، هویتشان را تقویت کند و آنها را برای دستیابی به آیندهای درخشان آماده سازد.
سلاله
سلاله؛ ساختن فردایی روشن، لبریز از ایمان و آگاهی
هر نسل، فرصت جدیدی است برای ساختن آیندهای روشن، اما این آینده بهراحتی ساخته نمیشود. درختهای تنومند، روزی نهالی نوپا بودهاند که با نگهداری و زحمت فراوان تبدیل شدهاند به درختی پربار. انسانها نیز برای رشد و شکوفایی به بستری نیاز دارند که استعدادهایشان را پرورش دهد، هویتشان را تقویت کند و آنها را برای دستیابی به آیندهای درخشان آماده سازد.
در جهانی که تغییرات سریعتر از همیشه رخ میدهند، داشتن ریشههای قوی و دانشی پویا، رمز موفقیت نسلهای آینده است. در مرکز سلاله، ما برای شکوفایی استعدادها و پرورش نسل سادات میکوشیم؛ نسلی که با ایمان و آگاهی، توانمندتر از همیشه در مسیر رشد و موفقیت گام برمیدارند.
مأموریت سلاله چیست؟
در سال ۱۳۹۴ «بنیاد آلاء» مرکز تربیتی و پرورش استعداد سلاله را در دو شهر اصفهان و قم راهاندازی کرد .
هدف این مرکز تبدیل نسل سادات عزیز به شبکۀ سرمایۀ انسانی رشدیافته است، زیرا در دنیای پرشتاب امروز، کشف و پرورش استعدادها نیازمند نظام تربیتی ساختاریافته و علمی است. سلاله با بهره گیری از تحقیقات گسترده و تجارب نخبگان، سیستمی کمنظیر را برای تربیت دانشآموزان پایۀ چهارم تا دوازدهم طراحی کرده که بر سه محور اصلی بنا شده است:
یک. تربیت شخصیت و پرورش ارزشهای انسانی؛ جادهای که مسیر سلامت روحی، دینی، بدنی و اجتماعی را هموار میکند.
دو. کشف و تقویت استعدادها؛ مسیری که دانشآموزان را از تجربههای عملی و جذاب به تخصص و مهارتهای حرفهای میرساند.
سه. ساخت شبکهای توانمند از سادات برومند؛ مسیری برای آموزش جوانان مستعد از خانوادۀ سادات برای نقشآفرینی در اجتماع.
چه کار هایی انجام میدهیم؟
مسیر ۹سالۀ رشد و شکوفایی در سلاله
هر سال، تعدادی از دانش آموزان سادات پسر از پایۀ چهارم ابتدایی در آزمون ورودی سلاله شرکت میکنند. اما ورود به این مسیر فقط به یک آزمون ختم نمی شود. دانش آموزان منتخب، پس از مصاحبههای فردی و خانوادگی، تست فرزندپروری، سنجش هوش و شرکت در اردوی شخصیت شناسی و رفتارشناسی، به مرحلۀ نهایی راه مییابند.
با ورود به مرکز سلاله، دانشآموزان سفری ۹ساله را آغاز میکنند؛ سفری که بر سه محور اصلی بنا شده است:
یک. تربیت: پس از گذراندن مسیر گزینش و جذب، هر دانشآموز یا متربی این مسیر را کنار یک مربی تربیتی آغاز میکند. این مربی راهنمایی دلسوز و آگاه به مبانی تربیتی و روانشناختی و آزموده در مسائل پرورشی است که در چهار ُبعد روحی، دینی، جسمی و اجتماعی به متربی کمک میکند تا شخصیت متعادل و توانمندی را شکل دهد.
در واقع مربی تسهیلگری است که به رشدیافتن شخصیت دانشآموزان کمک میکند. برخی از برنامههای این بخش شامل جلسههای هفتگی تربیتی رویش، کلاسهای قرآن یا همان نامههای آسمانی، فعالیتهای ورزشی، اجتماعی و ملیمذهبی و همچنین اردوهای متنوع است که همگی به پرورش انسانهایی مسئول و آگاه کمک میکنند.
دو. استعدادیابی: شکوفایی استعدادها از همان سالهای ابتدایی آغاز میشود. دانشآموزان در پایههای چهارم و پنجم، وارد دنیایی از تجربه و کشف میشوند. این دوره فرصتی است برای آشنایی با هشت شاخۀ متنوع و هیجانانگیز:
• شعر و ادبیات
• نقاشی و خوشنویسی
• هنرهای دستی
• تولیدات رسانهای
• رباتیک
• نانو بیوتکنولوژی
• هوافضا
• برنامهنویسی
روش آموزش در این مرحله بازیمحور و عملی است تا دانشآموزان بهطور طبیعی بهسمت علایق خود کشیده شوند. مربیان متخصص و کارشناسان مرکز، با دقت روند رشد و علایق هر دانشآموز را بررسی کرده و بر اساس توانمندیهای مشاهدهشده، نظر والدین، علاقۀ شخصی متربی و توصیههای مربیان، او را به یکی از دو مسیر اصلی هدایت میکنند:
مسیر علمیفناوری : مناسب دانشآموزانی است که به حوزههای پژوهشی، نوآوری و فناوریهای نوین علاقهمندند.
مسیر فرهنگیهنری: ویژۀ دانشآموزانی که استعدادشان در شاخههای هنری، ادبی یا تولیدات رسانهای است.
در این مرحله، هر دانش آموز با شناخت بهتر خود، گامهای جدیتری برای آینده برمیدارد و مسیر تخصصی خود را آغاز میکند.
مدل استعدادیابی و استعدادپروری در سلاله چگونه است؟
راهبری مسیر استعدادیابی و استعدادپروری دانشآموزانی که در سال چهارم، شناسایی و جذب شدهاند، در سه دورۀ سه ساله و متفاوت انجام میشود که از این قرار است:
دورۀ سه سالۀ شناخت و شکوفایی (پایههای ۴ تا ۶)
در این دوره استعدادهای متربی تشخیص داده میشود و به اطلاع خانواده هم میرسد. سپس، با ایجاد فرصتهای مناسب، به متربی کمک میشود تا خودش را بهتر بشناسد.
دورۀ خودشناسی و توسعۀ نگاه (پایههای ۷ تا ۹)
شناخت استعدادها ادامه دارد و متربی نیز به خودشناسی عمیقتری رسیده است. همچنین، آگاهی خانواده از استعدادهای فرزندشان بیشتر شده است. در این مرحله، متربی با مسیرهای تحصیلی و دانشگاهی آشنا میشود تا بر اساس استعدادهایش انتخاب مناسبتری داشته باشد.
دورۀ توسعۀ فردی (پایههای ۱۰ تا ۱۲)
در این دوره متربیان به شناخت صحیحی از رشتههای تحصیلی و مشاغل رسیدهاند و در آینده میتوانند انتخاب آگاهانهتری داشته باشند. بحث خودشناسی نیز همچنان ادامه دارد.
در همۀ این دوره ها چهار شاخص مهم هوش، استعداد، رغبت، شخصیت و ارزشها برای هدایت صحیح متربیان در نظر گرفته میشود.
مرکز سلاله چه تأثیراتی دارد؟
مرکز سلاله قرار است پرورش دهندۀ نسلی از سادات باشد که در آینده بتوانند الگویی باشند برای رشد و نیز کمکحال جامعه هریک از متربیان گام در وادیای خواهند گذاشت. عده ای وارد بازار کار میشوند و عدهای دیگر در دانشگاه ها و حوزههای علمیه به تحصیل خود ادامه میدهند. در این مرحله متربیان سلاله جوانانی مستقل هستند که میتوانند بهعنوان الگوی مناسب در جامعه نقشآفرینی کنند.
یکی از مهمترین تأثیرات جامعۀ سلاله پیداکردن دوست و همنشینی است که مایۀ رشد خواهد شد. طی جلساتی، خانوادهها با هم آشنا میشوند و ارتباطاتی شکل میگیرد. در چنین وضعیتی، خانواده میتواند با خیالی آسوده فرزندش را به این مراکز بفرستد.
چگونه میتوان عضوی از خانوادۀ سلاله شد؟
ورود به مرکز سلاله مستلزم شرکت در آزمون ورودی و گذراندن مراحل مختلف ارزیابی از جمله مصاحبههای فردی و خانوادگی، تستهای شخصیتی و هوشی و اردوهای شناختی است.
هر سال، با اعلام فراخوان، خانواده های سادات می توانند فرزندان خود را برای ورود به این مسیر معرفی کنند.
پس از انجام مصاحبهها و ارزیابیهای لازم، دانشآموزان برگزیده به جمع خانواده سلاله میپیوندند و سفری نُهساله را برای رشد، کشف استعدادها و دستیابی به موفقیت آغاز میکنند.
این مسیر تنها یک دورۀ آموزشی نیست، بلکه همراهی مستمر مربیان و مرکز سلاله با دانشآموزان است تا در پرتو اصالت و هویت خود و مانند نسل شریفشان، به انسانهایی اثرگذار و توانمند در جامعه تبدیل شوند.
سفر همچنان ادامه دارد…
چطور با ما تماس بگیرید؟
آدرس
ستاد مرکزی: اصفهان، خیابان آیتالله غفاری، کوچۀ ۱۵ (آیتالله سعیدی)، مرکز تربیتی و پرورش استعداد سلاله
کدپستی: ۸۱۹۷۱۱۳۷۵۱ و شمارۀ تماس: ۹۱۰۹۹۳۱۳-۰۳۱ داخلی ۱
info@solale.ir :الکترونیک پست
شعبۀ اصفهان: خیابان پروین اعتصامی، چهارراه هفتم تیر، نبش کوچۀ ،۱۴ مرکز سلاله – شعبۀ اصفهان
شمارۀ تماس: ۹۱۰۹۹۳۱۳-۰۳۱ داخلی ۲
شعبۀ قم: خیابان صفائیه، کوی ،۳۹ مرکز سلاله – شعبۀ قم
شمارۀ تماس: ۹۱۰۹۹۳۱۳-۰۳۱ داخلی ۳